20.03.2019

Driftssikkerhed og energioptimerede løsninger gennem service og reparation af elektromekanisk udstyr

TEMAMØDE i samarbejde mellem Elektroteknik & Automatik og DDV

Kan der skabes bundlinje i at optimere eksisterende løsninger selvom der i de senere år er kommet nye og mere energieffektive løsninger på markedet? Hvordan ser det ud med de lovpligtige eftersyn på virksomhedens elektromotorer? Hvornår kan det betales sig at renovere og hvornår skal man købe nyt?

Industri 4.0 og Smart sensor v/René Emsins
Hvordan tænker et af verdens største leverandører af teknisk udstyr fremtiden inde i deres produkter? ABBs smarte sensorer overvåger elmotorer for at øge deres ydeevne, effektivitet, pålidelighed og levetid. De små målere kan eftermonteres på næsten enhver lavspændingsmotor og forbinder den med IIOT (industrielle internet of things). Data overføres fra sensoren til en sikker, skybaseret server, hvor den analyseres og omdannes til feedback sendt direkte til din smartphone eller tablet.

Lejestrømsmåling v/Frank Johansen
Lejeskader som følge af strømgennemgang i motorlejer er et stigende problem. Hvorfor opstår de, og hvordan fjernes de skadelige lejestrømme?

Bud på fremtiden: Nyt kontra renovering af udstyr v/Henrik Damgaard Hansen
Brancheforeningen for Elektroteknik & Automatik fortæller i dette indlæg om udfordringer for dansk industri, hvor kravene til driftssikkerhed og energioptimering stiger men leverandørenes ønsker til lagerføring af produkter falder. Reparation er det oplagte bud på denne problemstilling men også service og planlagt vedligehold kan virke positivt på bundlinjen.

Se programmet her